مجری و اجرای سقف کناف تیپ b
اجرای سقف کناف تیپ b به عنوان یکی از انواع سقفهای کنافی با چالشهای زیادی همراه است. بنابراین تیم اجرای این نوع سقفها بایستی از مهارت و اطلاعات بالایی برخوردار باشند تا این سازه به درستی در جای خود قرار گیرد. هر چند که انواع سقف کنافی به این یک مدل ختم نمیشود. و انواع مختلفی دیگری نیز دارد. اگر قصد خرید و اجرای این نوع سقفها را دارید یا به این حرفه مشغول هستید. این مقاله میتواند اطلاعات خوبی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهد.
فهرست مطالب
تعریف سقف کناف
یکی از پوششهای زیبا و جذاب سقف که در نوع خود بسیار جدید است. سقف کناف میباشد. ویزگیهای خاص این سازه باعث شده تا از افراد جامعه گرفته تا استادکاران و شرکتها تمایل زیادی به استفاده از این نوع سقف داشته باشند. سبک بودن، طرح و شکلهای مختلف، نصب سریع، قابلیت نورپردازی و موارد دیگری که ادامه بیشتر به آنها میپردازیم. باعث شده تا محبوبیت این نوع از سازهها روز به روز افزایش پیدا کند. همین دلایل باعث شده تا انواع مختلفی از سقف کناف در بازار موجود شوند که هر کدام ویژگی و نصب متفاوتی دارند. برای مثال، اجرای سقف کناف تیپ b که ما در این مقاله به آن پرداختهایم.
کاربرد سقف کناف
کاربرد اصلی سقف کناف برای پنهان کردن لولههای تاسیساتی و سیم کشیهای برق است. اما در حال حاضر با توجه به تنوعی که در این سقفها دیده میشود از آنها در ساختمانهای تجاری، مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرد. ویژگی نورپردازی سقف کناف موجب شده تا در همه جا به خصوص در تالارهای پذیرایی و تالارهای کنفرانس این نوع سقفها به کار گرفته شود. مورد آخر سرویس بهداشتی و حمام است. با توجه به اینکه برخی از این سقفها ضد رطوبت هستند به عنوان پوشش سقف مورد استفاده قرار میگیرند.
نحوه اجرای کناف سقف
اجرای سقف کاذب در ظاهر کار سختی به نظر نمیرسد. اما با یک سری ریزه کاریها همراه است. که هر استادکاری باید آنها را بداند. در واقع هنگام نصب سازه معمولا با چالشهای مختلفی روبرو میشوند که در اجرای آن تاثیرگذار هستند. در کل یک سری مراحل ثابت برای کناف کاری وجود دارد که به صورت زیر است:
محاسبه محیط سقف: در اجرای سقف کناف تیپ b یا هر نوع دیگری از کنافها، اولین کار اندازه گیری دقیق فضای کار است. این محاسبه باید دقیق و با توجه به نوع سقف کناف در نظر گرفته شود.
انتخاب طرح و ساخت کناف: این مرحله مجری کناف و کارفرما انواع مدلهای مختلف را بررسی میکنند. و در نهایت طرحی که مورد پسند کارفرما است. و از طرفی با فضای سقف مطابقت دارد انتخاب و اجرا میشود.
زیرسازی کناف سقف: از مهمترین مراحل اجرای یک سقف، زیرسازی دقیق و درست آن است. چرا که هر گونه خطایی ممکن است در نصب نهایی سازه مشکل ایجاد کند.
نصب و اجرای کناف: این مرحله نوبت نصب سقف کناف (مانند اجرای سقف کناف تیپ b) است .که با توجه به زیرسازی درست و اصولی انجام شده به راحتی قابل اجرا خواهد بود.
بتونه کاری و رنگ آمیزی: در آخرین مرحله نوبت به درزگیری و بتونه کاری میرسد تا کار سقف به پایان برسد. البته پایان آن با رنگ آمیزی خواهد بود.
انواع کناف سقف
سقف کاذب یا همان کنافهای سقف در طرحها، شکلها و انواع مختلفی قرار دارند. اما دسته بندی کلی این کنافها به صورت زیر است:
کناف سقف ثابت
این مدل از کناف سقف خود به دو شکل متفاوت تقسیم میشود که ما در این مقاله به صورت مفصل به یکی از آنها میپردازیم. این دو مدل شامل موارد زیر هستند:
سقف کناف دو طرفه a (D 112)
به دلیل ابعاد مناسب این نوع از سقف کناف، اجرای کناف سریعتر انجام میشود. معمولا برای سقف محیطهای اداری و مسکونی که پوشش سقفشان بیش از 50 متر است مورد استفاده قرار میگیرد. حتی در پهنههایی که بیشتر از 4 متر هستند نیز به کار گرفته میشوند.
سقف کناف یک طرفه b (D 1120)
اجرای سقف کناف تیپ b همانند تیپ a بوده و سرعت کار بالایی دارند. اما مدل استفاده آنها کمی متفاوتتر است. در واقع، سقفهایی که ابعادی کمتر از 50 متر مربع دارند، بهترین گزینه استفاده از این مدل است. همچنین در مکانهایی که دهانه کمتر از 4 متر دارند (حداکثر تا 4 متر). در مواردی که ارتفاع سقف یا تاسیسات مورد نظر شما کمتر از 450 میلی متر باشد، باید از این مدل استفاده کنید. در کل، اگر زمان کمی دارید یا به دنبال یک گزینه ارزان و سریع میگردید؛ اجرای سقف کناف تیپ b میتواند گزینه مناسبی باشد. این را هم اضافه کنیم که برای اجرای این سقف بایستی کلیه مراحلی تیپ a را به کار بگیرید.
کناف سقف متحرک
این نوع از کناف سقف کاربرد فراوانی دارد که به خاطر ویژگیهای خاص آن است. متریال به کار رفته در سقف متحرک شامل نبشی L25 و سپریهای ۳٫۶۰ و ۱٫۲۰ و ۰٫۶۰ سانتی متر است. در این نوع سقفها برخلاف اجرای سقف کناف تیپ b، تایل نیز به کار میرود که خود از انواع مختلفی چون: تایل حصیری، تایل تخم مرغی، تایل سفید ساده، تایل آکوستیک پانچ مربعی، تایل سفید با روکش پی وی سی، تایل آکوستیک پانچ دایرهای و… برخوردار هستند. شاید برایتان جالب باشد تا کاربرد هر کدام از این تایلها را بدانید:
1تایل سفید ساده: همانطور که از نامش پیداست. استفاده از این مدل سقف آسان بوده و در عین حال مقرون به صرفهتر است.
2تایل روکش پی وی سی: این مدل را میتوان همان سقف ساده در نظر گرفت که با یک روکش پی وی سی پوشانده شده است.
3تایل پانچ مربعی: پانچ مربعی یا دایره ای برای محیطهایی که قصد اکوستیک کردن دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
4تایل تخم مرغی: این نوع از تایلها نسبت به دیگر تایلها از ظاهر مختلفی برخوردار هستند که برای استفادههای متنوعی در نظر گرفته میشوند.
کناف سقف دکوراتیو
اجرای سقف کناف تیپ b و تیپ a به دلیل فلت بودن یا همان صاف بودن در همه جا امکان پذیر است. در واقع آنها پایه یا بیس کار محسوب میشوند و با سقف دکوراتیو متفاوتاند. تنوع انتخاب در سقفهای دکوراتیو بیشتر است. و شما میتوانید از مدلهای منحنی و ساده آن برای پوشش سقف استفاده کنید.
قبل از اجرای سقف کناف تیپ b باید بدانید
قبل از اجرای سقف کناف تیپ b بهتر است یک سری اطلاعات را درباره آن بدانید:
- سقف کناف تیپ b دارای یک ردیف سازه است. یعنی دارای دو ردیف باربر و پنل خور نیست. اما در این یک ردیف هم پنل خور است و هم باربر.
- از سقف تیپ b نمیتوان برای محیطهایی که بیش از 500 متر مساحت دارند، استفاده کرد. در صورتی که بیشتر از این عدد باشد، باید به سراغ سقف تیپ a بروید.
- در اجرای سقف کناف تیپ b نمیتوان دکور نصب کرد. چون در این مدل یک ردیف از سازه حذف میشود. و مقاومتش در برابر ضربه و زلزله کاهش پیدا میکند. هر چند که برخی افراد به این مورد توجهی نمیکنند و از آن برای انواع سقفها استفاده میکنند.
- در صورتی که روی سقف کناف تیپ b دکور نصب شود. بعد از مدتی سقف ترک خورده و احتمالا موج میافتد.
- برای اجرای سقف دهانه سازه (دهانه سقف کاذب) باید حداکثر 4 میلیمتر باشد. چون در این مدل سقف سازی باید به صورت یک تکه در نظر گرفته شود و مجاز به افزایش طول سازه نخواهیم بود. دقت کنید که برای افزایش طول هم نمیتوانیم از مقطع w (بست اتصالی طولی) استفاده کنیم. بنابراین لازم است. که 4 میلی متر را همواره در نظر بگیرید.
- در اجرای سقف کناف تیپ b فرقی نمیکند از آویزمان نانیوس یا ترکیبی استفاده کرده باشید. در هر صورت ارتفاع سقف باید حداکثر 50 سانتی متر باشد.
- سقف اصلی باید برای اجرای سقف کاذب کاملا صاف باشد.
- در صورتی که ارتفاع سقف بیشتر از 50 سانتی متر شود باید حتما از سقف تیپ a استفاده شود.
- برای نصب سقف کناف تیپ b از آویز چنگکی استفاده میشود و کلا با آویزهای مورد استفاده در تیپ a فرق میکند.
اجرای زیرساز سقف کناف تیپ b
برای اجرای سقف کناف تیپ b و زیرسازی آن بایستی مراحل زیر را در نظر بگیرید:
- با استفاده از یک نخ یا ریسمان رنگی محل نصب سازه را مشخص کنید.
- بعد از مشخص کردن دقیق، شروع به نصب سازه تراز کنید.
- حالا زمان متصل کردن آویزها به سقف اصلی است.
- در این مرحله با توجه به اینکه سقف کناف از نوع تیپ b است، بایستی آویزهای چنگکی را در جای خود متصل کنید.
- بعد از اتصال چنگک، آن را توسط پین به آویز و رگلاژ سقف وصل کنید.
- پس از آن با استفاده از پیچ LN سازه باربر را به چنگک متصل کنید.
- با طی کردن این مراحل، زیرسازی به پایان میرسد و زمان استقرار پنل با کمک بالابر است.
- در نهایت پنل به کمک پیچ به زیرساز متصل شده و سقف تکمیل میشود.
نکات مهم در اجرای سقف کناف تیپ b
یک سری نکات در اجرای سقف تیپ b وجود دارد که مجری سقف کناف باید به آنها توجه کند. این اطلاعات شامل موارد زیر هستند:
- همانطور که در قسمتهای قبل نیز گفتیم در این مدل از سقف کاذب، یک ردیف سازه وجود دارد.که هم باربراست و هم پنل خور.
- اولین سازه بایستی حدود 10 سانتی متر و دومی باید حدود 50 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد. فاصله بقیه سازه هم به صورت 50 -50 سانتی متر خواهد بود.
- توجه داشته باشید که در اجرای سقف کناف تیپ b، اولین آویز در سازه F47 در حدود 10 سانتی متر و در سازه CD60 باید 15 سانتی متر باشد.
- از طرفی فاصله آویزها هم باید رعایت شود. در سازه CD60 این فاصله 125 سانتی متر و در سازه F47 این فاصله 110 سانتی متر است.
- پنلهای در سازه به شکل عمود قرار میگیرند. توجه کنید که اگر افزایش طول داشته باشید. نباید در یک راستا قرار گیرند.
- برای اجرای سقف کناف، دهانهای که سازه در آن قرار میگیرد باید حداکثر 4 متر باشد.
- در نهایت سقف برای اجرای سقف کناف تیپ b، باید کاملا صاف و بدون شکست یا برآمدگی باشد.
علت اجرای عمود پنل بر سازه
شاید این مورد که پنلها باید به صورت عمود بر روی سازه نصب شوند در ذهن شما یک سوال شود. در واقع، دلایل زیادی برای انجام این کار وجود دارد .که برخی شامل:
- این کار باعث افزایش استحکام سقف خواهد شد.
- در صورتی که لبه پنل غیر فابریک باشد، باید سازه در آن قرار گیرد.
- میزان پیچ کردن در طول پنل بیشتر است.
- مقاومت پنل در طول 3 برابر عرض آن است.
- در صورت استفاده از عایق سقف تا میزان 5 کیلوگرم را تحمل خواهد کرد.
- یکی از عمدهترین دلایل این است که مقاومت کششی پنل در طول آن بیشتر میباشد.
مزایا و معایب استفاده از کناف سقف
درست است که استفاده از کناف سقف این روزها، به صورت گسترده فراگیر شده است. اما بد نیست درباره مزایا و معایب این سازه بیشتر بدانید تا در هنگام خرید بهترین و مناسبترین را انتخاب کنید.
مزایا سقف کناف
مقاومت بالا و ایمنی مناسب: در ساخت کنافهای از سازههای فلزی گالوانیزه استفاده میشود .که باعث یکپارچه شدن این سازهها میگردد. از طرفی نصب و اجرای سقف کناف روی ستونهای اصلی خانه انجام میگیرد. بنابراین در صورت وقوع زلزله و خطراتی دیگر مقاومت بالایی از خودش نشان میدهد و ایمنی زیادی به همراه دارد.
قیمت مناسب: از مهمترین مزایای استفاده از انواع سقفهای کاذب، برای مثال اجرای سقف کناف تیپ b، قیمت مقرون به صرفه و ارزان تر آن نسبت به گچ است. درست است که این کنافها هم از گچ ساخته شده اند. اما میزان گچ مصرفی در ساخت آنها بسیار کمتر بوده و همین باعث شده تا قیمت مناسبتری داشته باشند.
عایق حرارات
اغلب سقف کنافی عایق حرارت هستند. به این معنی که مانع از عبور گرمای محیط داخل به خارج میشوند. علت این امر وجود فضای توخالی و همچنین لایههای فلزی در بین کنافها است که از هدر رفتن گرما و کاهش دمای جلوگیری میکند. همین باعث شده تا انتخاب سقف کناف بهترین گزینه برای خانههای آپارتمانی باشد.
زیبایی و نورپردازی: زمانی که سقف گچی به کار گرفته میشود. نورپردازی آن با مشکلاتی همراه بوده و دشوار است. اما در سقفهای کنافی این مشکل به کلی حل شده و به راحتی میتوان براساس سلیقه خودتان سقف را نورپردازی کرد.
نصب سریع: به جرات میتوان گفت نصب سریع و راحت انواع کنافها از جمله اجرای سقف کناف تیپ b باعث شده تا محبوبیت آنها بیش از پیش باشد. از آنجایی که بیشتر فرآیند این سازهها در کارخانههای تولیدی انجام میشود و به نوعی پیش ساخته هستند. نصب بسیار راحت و آسانی هم خواهند داشت.
وزن کم و سبک: وزن کم سقف کناف ویژگیهای مثبت زیادی به همراه دارد. اولا نصب راحت و حمل و نقل آسان آن است. دوما به دلیل اینکه گچ بار زیادی دارد وزن زیادی را به ساختمان متحمل میکند. و باعث فرسوده شدن سریعتر آن میشود. در حالی وزن کم این سازهها فشار کمتر یا ناچیزی به ستونها وارد میکنند.
معایب سقف کناف
حساسیت در برابر رطوبت: کنافها در برابر رطوبت و آب حساسیت بالایی دارند. و یکی از نقطه ضعفهای آنها به حساب میآید. ترجیحا در محیطهایی که احتمالا رطوبت در آنها مانند آشپزخانه بیشتر است. از این کنافها استفاده نکنید.
حساسیت در برابر ضربه: مقاومت کنافها در برابر ضربه بسیار پایین است. چراکه از جنس گچ با ضخامت بسیار کم هستند. با این حال، اگر ترک بخورند به راحتی قابل ترمیم هستند.
نحوه انتخاب کناف سقف
برای انتخاب کناف سقف باید به موارد مختلفی توجه کنیدو که در این راه مجریان سقف و شرکتهای مربوطه به خوبی میتوانند شما را راهنمایی کنند. در کل، بهتر است قبل از انتخاب و اجرای سقف تیپ b یا دیگر مدلها به مواردی چون سبک دکوراسیون داخلی خانه و یا محیط کاری خود توجه کنید. از طرفی نورپردازی محیط نیز یکی از نکاتی است که میتواند در انتخاب به شما کمک کند.
قیمت کناف سقف
قیمت کناف سقف را یک سری فاکتورها مشخص میکنند. اینکه…
- مساحت سقف مورد نظر شما تا چه اندازهای است.
- از چه مدلی برای سقف کناف خود استفاده میکنید.
- نصب و اجرای سقف تیپ b یا دیگر انواع سقفها چه میزان طول میکشد و چقدر با سختی همراه است.
- دستمزد کارگران و مجریان سقف کناف
- قیمت مصالح و….
این موارد همگی به نحوی در قیمت نهایی تاثیرگذار هستند. برای مثال، تغییرات قیمتی در مصالح، سازههای فلزی و گچ به صورت مستقیم بر قیمت سقف کناف تاثیر داشته و موجب بالا و پایین شدن هزینههای نهایی شما خواهد شد.
سوالات متداول
سقف کناف چیست؟
نوعی از سقفهای کاذب که از پنلهای گچی و غیر گچی ساخته میشوند و در عین زیبایی، نصب راحتی دارند.
انواع سقف کناف کدام هستند؟
کناف سقف ثابت، کناف سقف متحرک، کناف سقف دکوراتیو
انواع کناف سقف ثابت کدام هستند؟
سقف کناف دو طرفه a (D 112)، سقف کناف یک طرفه b (D 1120)
کاربرد سقف کناف در کجا است؟
از سقف کناف در ادارات، منازل مسکونی، ساختمانهای تجاری و حتی سرویس بهداشتی و حمام میتوان استفاده کرد.
اجرای سقف کناف تیپ b چگونه است؟
اجرای سقف کناف نیازمند یک سری مهارتها و البته دقت است و باید توسط فردی متخصص و باتجربه انجام شود.