مزایا و کاربرد انواع کناف
امروزه شما در هر مجتمعی به کارگیری انواع کناف را در سقف یا دیوار آن مشاهده می کنید که هم زیبایی خاصی را ایجاد می کند. و هم دارای مزایای بسیاری نسبت به سقف و دیوار گچ کاری شده دارد. کناف محبوبیت خاصی را بین افراد جامعه دارد. چه از نوع سقف پوششی باشد و چه از نوع دیوارهای جداکننده، استفاده از گچ کاری برعکس انواع کناف دارای سادگی و یکنواختی رنگ است همچنین هزینه و مصالح بسیاری هم برای گچ کاری به کار گرفته می شود. اما استفاده از انواع کناف حس نشاط را در افراد به جهت داشتن ساختمانی با دکوراسیون جذاب افزایش می دهد. شما با استفاده از کناف کاری سقف می توانید. توجه افرادی که به ساختمان شما وارد می شوند را جلب نمایید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در مورد انواع کناف کسب کنید.
فهرست مطالب
سقف کاذب
یک تعریف کلی برای انواع کناف وجود دارد .که به عبارتی می توان گفت کناف ها صفحه های روکش دار گچی می باشند. که به جهت تنوع در رنگ، طرح، سرعت اجرای کار و غیره در بین عموم محبوبیت خاصی را پیدا کرده اند. کناف ها نوع مدرن و ارتقا یافته گچ ها می باشند. که در کلیه امور ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. از انواع کناف جهت هر قسمتی از ساختمان با در نظر گرفتن شرایط محیط، کاربرد، سلیقه کاربر و… قابل اجرا می باشد.
مجری کناف قادر است از کناف های متنوعی مانند پانل های چوبی، گچی و… موجود در بازار استفاده نماید. یکی از موفق ترین مجریان کناف که کارهای اجرایی خود را با استفاده از مرغوب ترین مصالح تکمیل می نماید. پردیس کناف است که توانسته با رعایت کردن قوانین خاص خود مانند به کارگیری حرفه ای ترین مجریان و مصالح درجه یک رضایت مشتریان خود را کسب نماید.
بررسی انواع کناف
کناف ها براساس نوع خود دارای ویژگی های خاصی می باشند که در متن ذیل به توضیح آن ها می پردازیم:
صفحات ساده RG
RG صفحات روکش داری است که لبه بلند و سطح آن ها با مقوای مستحکمی پوشانده شده است. این صفحات دارای مهر آبی چاپ شده در امتداد محور میانی پشت صفحه می باشند. همچنین صفحات RG در سقف کاذب، طراحی های داخلی، جایگزین گچ و خاک و گچ کاری در پوشش دیوارهای سنتی و دیوارهای جدا کننده کاربرد دارند.
صفحات مقاوم در برابر رطوبت MR
MR یکی دیگر از انواع کناف است. و به عبارتی صفحات روکش داری هستند که گچ داخل آن دربرابر رطوبت مقاومت می کند. صفحات MR دارای رنگی سبز در قسمت رو و پشت آن و شامل مهر آبی رنگ چاپ شده در امتداد محور میانی پشت صفحه کناف هستند. این صفحات علاوه بر کاربردهای صفحات ساده RG جهت قسمت های تر ساختمان نظیر آشپزخانه، حمام و سرویس های بهداشتی کاربرد دارند.
صفحات مقاوم در برابر آتش FR
FR از انواع دیگر کناف است به عبارتی صفحات روکش داری هستند. که گچ داخل آن ها دارای الیاف فایبر گلاس می باشند به همین جهت می توانند. در برابر آتش از خود مقاومت نشان دهند. این صفحات دارای مهر قرمز چاپ شده در امتداد وسط پشت صفحه کناف می باشند و برای پوشش دیوارهای سنتی، دیوارهای جدا کننده، سقف کاذب، پوشش تیرها و ستون های بتونی و فلزی و مکان هایی که نیاز به مقاومت در برابر آتش دارند به کار گرفته می شوند. همچنین صفحات FR برای پوشش دادن طراحی داخلی ساختمان های تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.
صفحات مقاوم در مقابل آتش و رطوبت FM
صفحات روکش دار FM یکی دیگر از انواع کناف است. که گچ داخل آن دارای الیاف فایبر گلاس و موادی مقاوم در برابر رطوبت می باشد. که مقوای آن با مواد مقاوم در برابر حریق پوشش داده شده است. این صفحات دارای رنگی سبز در پشت و روی صفحه و همچنین شامل مهر قرمز رنگ چاپ شده در امتداد محور میانی پشت صفحه می باشند. صفحات FM همانند صفحات روکش دار FR در حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه به کار می روند.
انواع کناف از لحاظ ضخامت هم دارای گونه های مختلفی هستند. که توسط کمپانی های گوناگونی تولید می شوند. که هر نوع از ضخامت ها باید در جای خود به کار گرفته شود در غیر این صورت احتمال ایجاد آسیب های جبران ناپذیر بسیار خواهد بود. در ادامه مطلب به بررسی انواع کناف براساس ضخامت می پردازیم:
ضخامت 6.5 میلی متر
این ضخامت بیشتر جهت اجرای طرح های روکاری که دارای پیچ و خم بسیاری هستند مورد استفاده قرار می گیرد. صفحات 6.5 میلی متری وزن بالا را به جهت ضخامت کمی که دارند تحمل نمی کنند .و نباید از این صفحات جهت کناف دیوار یا کناف سقف استفاده شود.
ضخامت 9.5 میلی متر
این ضخامت گزینه مناسبی جهت اجرای طرح های روکار می باشد. و به دلیل ضخامت کمی که مانند صفحات 6.5 میلی متری دارند. نمی توان از آن ها به عنوان دیوار کناف و سقف کناف اصلی استفاده کرد.
ضخامت 12.5 میلی متر
این ضخامت بیشترین تولید را در کارخانه های تولیدی صفحات کناف دارد.زیرا هم در دیوار کاذب و هم در اجرای سقف کناف کاربرد دارد. ضخامت 12.5 میلی متر به گونه ای طراحی شده است که بار اضافی به وزن کلی ساختمان نمی دهد. به همین جهت می توان از آن به عنوان سقف و دیوار کناف استفاده کرد.
ضخامت 15، 18 میلی متر و بالاتر
این صفحات دارای ضخامت بسیاری هستند و در مکان های خاص بنابر صلاح دید مهندسان ناظر مورد استفاده قرار می گیرند. ضخامت بالای این صفحات موجب مقاومت زیاد آن ها شده است. به همین جهت برای ساختمان هایی که نیاز به مقاومت بالاتری دارند به کار گرفته می شوند.
شما می توانید برای مشاوره گرفتن از پردیس کناف در زمینه انتخاب نوع کناف با شماره های ذکر شده در وب سایت تماس بگیرید و از مشاوره کارشناسان بهره مند شوید.
طراحی دکوراسیون خانه با انواع کناف
همان طور که از نامش پیداست کناف ها به جهت اینکه جنبه زیبایی بیشتری دارند. غیر باربر هستند. با استفاده از صفحه های کناف ساخت دکور کناف صورت می گیرد .و می توان آن را به شکل پارتیشن کناف به گونه ای که متصل به دیوار و متصل به هم هستند اجرایی کرد. یکی از مزیت های انواع کناف قابلیت نورپردازی آن می باشد به همین جهت مجری سقف کناف از نورپردازی برای به نمایش گذاشتن بیشتر سقف استفاده می نماید.
انواع کناف کاری سقف
کناف های سقف ایده جالبی جهت طراحی به شمار می روند. و کناف این فرصت را در اختیار طراحان قرار می دهد تا ایده های خود را پیاده سازی نمایند. راه های متفاوتی برای اجرای سقف کاذب با توجه به محیط و محل اجرای کناف وجود دارد .که انتخاب این روش ها وابسته به مجری سقف کناف و سلیقه کاربر می باشد این راه ها عبارتند از:
کناف کاری متحرک
این کناف کاری اغلب در مراکز تجاری و اداری استفاده می شود. در اجرای این روش اگر نیاز به تعمیر تأسیسات داشته باشیم دسترسی به آن امکان پذیر خواهد بود. ناگفته نماند کناف کاری متحرک جزو پر کاربردترین نوع کناف سقف می باشد.
کناف کاری ثابت
این نوع کناف کاری یکی دیگر از روش های کناف کاری سقف می باشد. که به جهت استفاده از نورپردازی طرفداران بسیار زیادی دارد.
کناف ها می توانند در سقف ها طرح های خارق العاده ای را به نمایش بگذارند. و می توان از آن ها در سقف اتاق خواب برای ایجاد آرامش بیشتر یا در پذیرایی برای ایجاد محیطی مدرن و یا کلاسیک بهره گرفت. کناف ها تنها در سقف مورد استفاده قرار نمی گیرند بلکه در دیوارها هم کاربرد دارند در ادامه مطلب به انواع کناف دیوار می پردازیم.
انواع کناف کاری دیوار
کناف ها جهت نصب شدن به روی دیوار نیاز به زیرسازی فلزی دارند که نصب آن نیازمند ایجاد فاصله ای آزاد می باشد. با استفاده از کناف ها می توان دیوارهای جداکننده و پوششی را ایجاد کرد در اینجا به شرح بیشتر آن می پردازیم:
دیوارهای جداکننده: این دیوارها به جهت تفکیک کردن فضاهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. و کار دیوارهای گچی را با تفاوت های بسیاری انجام می دهند.
دیوارهای پوششی: این دیوارها به جهت پوشش دادن و بازسازی دیوارهای قدیمی کاربرد دارند. دیوارهای پوششی با استفاده از دو روش کناف با سازه و کناف بدون سازه ساخته می شوند:
کناف با سازه: طراحی کناف های دیوار شباهت بسیاری به کناف های جداکننده دارد، هنگامی که کناف ها با سازه های مستقلی از دیوارهای اصلی تفکیک می شوند هیچ گونه وابستگی و ارتباطی بین دیواره اصلی ساختمان و سازه کناف وجود ندارد و تنها برای مقاوم کردن دیوارها در برابر آتش سوزی و غیره کاربرد دارد همچنین باعث به وجود آمدن عایقی برای دیوار هم می شود این دیوارهای مستقل کاربرد بسیاری در زمان کج بودن دیوار، آلودگی و… دارند.
کناف بدون سازه: این کناف ها برای جداسازی محیط ها در فضاهای مختلف به کار گرفته می شوند و برای اجرای آن از قاب های فولادی آماده در سبک U یا C استفاده می شود به این صورت که صفحات کناف به واسطه پیچ های مخصوص روی یک یا چند لایه فولادی به هم متصل می شوند. و با نوارهای مخصوص بتونه، شکاف ها و درزهای ایجاد شده در اثر متصل شدن صفحات گچی به لایه فولادی پوشش داده می شود در نهایت می توان بنابر سلیقه کاربر آن را تزیین، طراحی، رنگ آمیزی، کاغذ دیواری و… کرد.
مزایای کناف کاری سقف
روش های گوناگونی جهت طراحی و تزیین سقف ها وجود دارد. اما کناف کاری سقف کاذب متقاضیان بسیاری نسبت به دیگر روش ها دارد که این استقبال به دلیل مزیت های متعدد انواع کناف می باشد این مزایا عبارتند از:
- اجرای سقف کناف نیاز به تخریب سقف اصلی ندارد.
- وزن سبک کناف ها باعث افزایش مقاومت و ایمنی در برابر زلزله و کاهش بار مرده ساختمان می شود.
- عدم استفاده از شبکه های فلزی و میل گرد جهت اجرای کناف کاری سقف برعکس رابیتس کاری
- کاهش هزینه های اجرا و عدم نیاز به مصالح ساختمانی بسیار
- در صورت نیاز داشتن به تعمیر تأسیسات زیر صفحات گچی متحرک دسترسی به آن آسان است.
- دارای تنوع بسیار در طرح
- آسان بودن نصب و اجرای آن
- ایجاد عایق صوتی و حرارتی
پردیس کناف آماده خدمت رسانی به تمامی عزیزان می باشد. شما می توانید جهت مشاهده نمونه کارهای این شرکت به وب سایت آن مراجعه نمایید. همچنین می توانید کناف سقف خود را با بهترین کیفیت و مقرون به صرفه ترین قیمت توسط این شرکت اجرایی کنید.
قیمت کناف سقف
اصلی ترین پارامترهایی که نقش مهمی در تعیین قیمت کناف سقف دارند. در متن ذیل آورده شده است:
متراژ
اولین عامل مهم در تعیین قیمت کناف کاری سقف متراژ محیط کناف کاری شده می باشد زیرا هر چه متراژ بالاتر باشد. میزان مصالح مصرفی و حجم کار بالاتر خواهد بود پس در قیمت کناف کاری هم تأثیر می گذارد. ناگفته نماند که برخی از پروژه ها به جهت حساسیت بالایی که دارند به صورت توافقی قیمتشان محاسبه می شود.
مصالح مورد استفاده
دومین عامل در تعیین قیمت نوع و جنس مصالح مورد استفاده شده می باشد. به عنوان مثال اگر جنس مرغوبی از پروفیل ها، بست ها، براکت ها و غیره در کناف کاری سقف به کار گرفته شود قطعاً در قیمت هم مؤثر خواهد بود.
محل نصب کناف
شرایط محیطی که در آن پنل ها به هم متصل می شوند. در قیمت مؤثر است زیرا در برخی مکان ها دسترسی به محل اجرا دشوار است به همین منظور مجری سقف کناف انرژی و زمان بیشتری را صرف می نماید تا اجرای کناف به درستی شکل بگیرد. قیمت کناف کاری مکان های ساده به مراتب بیشتر از محل های دشوار خواهد بود.
طرح
نوع ساده و طرح دار بودن کناف در قیمت نقش مهمی دارد. زیرا طرح هایی که پیچیدگی خاصی دارند به دلیل گرفتن زمان، انرژی، دقت، ظرافت و مصالح بیشتر دارای قیمت بالاتری نسبت به طرح های ساده می باشند. به همین علت است که قیمت طرح های دکوراتیو در برابر طرح های ساده بیشتر است.
تعداد نیرو
اگر حجم کار بالا باشد مجری برای اجرای کناف سقف از تعداد نیروی بیشتری استفاده می کند تا کار را زودتر تکمیل نماید. در این شرایط دستمزد نیروهای اضافی به قیمت اصلی اضافه می شود.
لازم به ذکر است اشاره کنم عوامل جانبی دیگری هم در قیمت تأثیرگذار می باشند که در نگارش زیر به آن ها می پردازیم:
- عایق نمودن سقف توسط پشم سنگ
- حذف کردن سوراخ، ترک، رطوبت سقف و جای نم
- نصب نمودن چراغ های مخفی و سیم کشی آن در سقف کناف
- برش سقف جهت نصب چراغ های مخفی
- نصب کردن کاغذ دیواری یا رنگ آمیزی پس از نصب شدن صفحات
روش های محاسبه قیمت انواع کناف
تا اینجا با عوامل تعیین کننده قیمت آشنایی پیدا کرده اید حال به سراغ روش های محاسبه قیمت انواع کناف می رویم:
مترمربع: در این روش هزینه پروژه ها بر حسب مترمربع محاسبه و اعلام می گردد.
متراژ طولی: در این روش قیمت اصلی به ازای متراژ باکس دور سقف اصلی محاسبه می شود.
کناف مصرف شده: در این روش دستمزد مجریان کناف با ضرب 1 مترمربع از مصالح مصرف شده در میزان آن محاسبه می گردند.
پروژه ای: در این روش قیمت بعد از بازدید حضوری مجری کناف به صورت توافقی نه متری محاسبه می شود.
شما می توانید با سپردن کناف کاری ساختمان خود به پردیس کناف لذت یک طراحی و اجرای زیبا را در کنار بهره مند شدن از بهترین متریال و قیمت تجربه نمایید.
کناف چیست؟
صفحه های روکش دار گچی است که در سقف و دیوار ساختمان ها به کار می روند و از نظر تنوع، طرح و رنگ دارای گونه های مختلفی می باشند که براساس نوع محیط و کاربردشان از آن ها استفاده می شود.
انواع کناف براساس ویژگی شامل چه مواردی می شوند؟
کناف ها براساس ویژگی هایشان به 4 دسته تقسیم می شوند. صفحات ساده RG، صفحات مقاوم در برابر آتش، صفحات مقاوم در برابر رطوبت و صفحات مقاوم در برابر رطوبت و آتش که هر یک از این موارد برحسب کاربردشان در مکان های خاصی از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
کناف ها براساس ضخامت شامل چه مواردی می شوند؟
کناف ها برحسب ضخامت شامل 6.5 میلی متر، ضخامت 9.5 میلی متر، ضخامت 12.5 میلی متر و ضخامت های 15 و 18میلی متر و بالاتر می باشند که هر یک از این موارد برحسب ضخامتی که دارند در فضاهای مختلف کاربرد دارند.
پارامترهای مؤثر در تعیین قیمت کناف کاری سقف چیست؟
پارامترهای بسیاری در تعیین قیمت اجرای کناف سقف نقش دارند اما مهم ترین آن ها را می توان به تعداد نیرو، متراژ کار، مصالح مصرفی، نوع طرح، محل اجرای کناف خلاصه کرد اما روش های محاسبه قیمت هم بی تأثیر نیست که آن ها هم به مترمربع، متراژ طولی، پروژه ای و کناف مصرف شده خلاصه می شوند.
مزایای کناف کاری چیست؟
اجرای کناف کاری دارای مزیت های متنوعی است که می توان به داشتن عایق صوتی و حرارتی، کم هزینه تر بودن نسبت به دیوارهای گچی، عدم نیاز به خراب کردن سقف اصلی، دسترسی راحت به تأسیسات در هنگام تعمیر آن ها، وزن سبک و مقام در برابر زلزله، نصب سریع و آسان اشاره نمود.